Over Coloriginals

Gerard Kamp van Coloriginals brengt het verleden tot leven. Beelden uit de tijd van zwart-wit fotografie, maar nu in een couleur locale. Alsof je op een aangename manier op het verkeerde been wordt gezet.

Het realiseren van een geloofwaardige historische kleurenfoto is een intensief proces. Het écht tot leven brengen van oude beelden vraagt bijzondere vaardigheden. De bronfoto moet natuurlijk goed zijn; de kwaliteit, de compositie, het verhaal in de foto. En dan begint een uitdagende zoektocht. Research naar de omstandigheden, naar de kleuren en de context van toen.

Van oude straatbeelden naar digital art. De foto wordt, waar nodig, gerestaureerd en geretoucheerd. Omgevingsomstandigheden, lichtval, witbalans, schaduwwerking; alles moet kloppen. Het unieke eindresultaat bestaat uit vele lagen die met alle zorg en met veel geduld zijn ingevuld.

Gerard Kamp werkt al jaren met veel gedrevenheid aan fotoprojecten voor uiteenlopend gebruik. Nieuw leven blazen in oude foto’s; vergeten beelden, prachtige staaltjes van oude fotografie of persoonlijke herinneringen aan wat was. Het is er weer. Mooier dan ooit.

Breathe new life!

De collectie

In zijn zoektocht naar het vergeten beeld bekijkt Gerard Kamp tienduizenden foto's in bibliotheken en archieven over de gehele wereld. De beelden die hij kiest, vormen zijn inspiratiebron en tevens het vertrekpunt voor zijn bewerkingen. Met respect voor het werk van de originele beeldmaker (de fotograaf) herschept Kamp de afgebeelde taferelen op basis van zijn intuïtie. Hij gaat een co-creatie aan met de fotografen uit voorbije tijden, zoals Jacob Olie, Bernard Eilers, Henri Berssenbrugge, James Higson en Berenice Abbott. Om vervolgens zijn interpretaties van hun werk opnieuw voor het voetlicht te brengen.

Bekijk de werken onderverdeeld in drie categorieën:

  • Hometown Breda
  • Nationaal
  • Internationaal

De foto's zijn te koop in diverse uitvoeringen, altijd op de hoogste museale kwaliteit aangeleverd: grootformaat in gelimiteerde oplages, kleinformaat als open edition prints. Er wordt altijd een certificaat van echtheid meegeleverd. 


Werk in opdracht | Specials

Naast het vrije werk, bewerkt Gerard Kamp ook foto's in opdracht van musea, gemeentes, bedrijven, particulieren en sportverenigingen.
Dit betreft uniek maatwerk waarmee het verleden van de opdrachtgever tot leven komt.

  • Gemeentes: breng de historie van de stad tot leven of vertel het verhaal van een belangrijke gebeurtenis.
  • Musea: thematisch werk.
  • Zakelijk: laat de historie zien van je familiebedrijf. Of ter versterking van je merkidentiteit of de sfeer in je bedrijf, bijvoorbeeld in een winkel of horecagelegenheid.
  • Particulier: als sfeerelement in de woonkamer de familiehistorie in kleur. 

Maatwerk

De Coloriginals foto's zijn te koop in verschillende variaties en op diverse formaten. Denk hierbij aan ingelijst werk, afdruk achter glas, afdruk op grootformaat doek of als behang. De webshop is momenteel in ontwikkeling. Op de webshop zijn ingelijste werken alleen verkrijgbaar op een beeldformaat van 50 cm breed. Voor grotere formaten adviseren wij u een afspraak te maken met Gerard Kamp. Iedere Coloriginals foto wordt uitgevoerd in museale hoogwaardige kwaliteit.