Breda 1898, Grote Markt
  • Breda 1898, Grote Markt

Over Coloriginals

€ 0,00
Aantal

Over Coloriginals

Gerard Kamp van Coloriginals brengt het verleden tot leven. Beelden uit de tijd van zwart-wit fotografie, maar nu in een couleur locale. Alsof je op een aangename manier op het verkeerde been wordt gezet.

Het realiseren van een geloofwaardige historische kleurenfoto is een intensief proces. Het écht tot leven brengen van oude beelden vraagt bijzondere vaardigheden. De bronfoto moet natuurlijk goed zijn; de kwaliteit, de compositie, het verhaal in de foto. En dan begint een uitdagende zoektocht. Research naar de omstandigheden, naar de kleuren en de context van toen.

Van oude straatbeelden naar digital art. De foto wordt, waar nodig, gerestaureerd en geretoucheerd. Omgevingsomstandigheden, lichtval, witbalans, schaduwwerking; alles moet kloppen. Het unieke eindresultaat bestaat uit vele lagen die met alle zorg en met veel geduld zijn ingevuld.

Gerard Kamp werkt al jaren met veel gedrevenheid aan fotoprojecten voor uiteenlopend gebruik. Nieuw leven blazen in oude foto’s; vergeten beelden, prachtige staaltjes van oude fotografie of persoonlijke herinneringen aan wat was. Het is er weer. Mooier dan ooit.

Breathe new life!