Tentoonstelling "Gedragen Verhalen"

Coloriginals verzorgde de inkleuring van de "Key Visual" + zes beelden in de zalen van de prachtige tentoonstelling "Gedragen Verhalen" voor het Stedelijk Museum Breda. Aan de hand van de unieke kostuum- en textielverzameling van het museum kom je van alles te weten over het dagelijks leven en de inwoners van Breda en (West-)Brabant rond 1900. 

De tentoonstelling is te zien tot en met 7 april 2024.

Meer nieuws:

Ingekleurd Nederland in Elsevier

Boekpresentatie "Vergeten Nederland"

"Vergeten Nederland" in de media

Maart - april 2023

"Er is iets vreemds aan de hand met ingekleurde foto's uit periodes die we vooral kennen van zwart-witbeelden. Eerst denk je: dit ziet er raar uit. Daarna komt het besef: dit klopt dus juist wél! Naderhand ingekleurde foto's vormen een werkelijkheidsgetrouwere weergave van de wereld van toen dan wanneer we die alleen zien in grijstinten."

Wat een prachtige opening van dit artikel in Elseviers Weekblad van deze week!

Hierin aandacht voor het boek "Vergeten Nederland", dat op 16 maart is verschenen bij uitgeverij Omniboek. Met Gerard Kamp als "auteur" van het boek, hoewel geen letter zelf geschreven.


Succesvolle boekpresentatie Vergeten Nederland

Op woensdagavond 5 april 2023 is voor een bomvolle Waalse Kerk in Breda het boek "Vergeten Nederland" gepresenteerd. 

Het boek, dat nationaal veel aandacht trekt, werd officieel gepresenteerd en het eerste exemplaar werd overhandigd aan Marcia van den Wildenberg, de zakelijk directeur van het Stedelijk Museum Breda. Na de introductie door Floor Jonkers van uitgeverij Omniboek gaf Gerard Kamp een korte presentatie over het proces van het kleur geven aan de filmische oude foto's, zijn visie en toekomstige ambities. 

Terug